• OLVITA Olej migdałowy zimnotłoczony 250ml

Brak towaru
53.61
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 12.3
Paczkomaty Inpost 12.3
Kurier DHL 15
Kurier DHL (Pobranie) 18
Dostępność Brak towaru
Waga 0.48 kg
EAN 5903111707194

OPIS
Olej migdałowy wytłaczamy na zimno ze starannie wyselekcjonowanego surowca. Do tłoczenia używane są całe migdały, nieblanszowane i nieprażone. Olej z nieprażonych migdałów posiada bardzo delikatny smak i zapach oraz słomkowo- żółty kolor.

Olej migdałowy charakteryzuje:
- wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych (82 g/100 g),
- wysoka zawartość tłuszczów jednonienasyconych (64 g/100 g),
- obecność naturalnie występującej w oleju witaminy E (57,1 mg/100 g).

Olej migdałowy ze względu na wysoką zawartość tłuszczów jednonienasyconych doskonale wpisuje się w dietę śródziemnomorską. Ponadto jest doskonałym źródłem alfa-tokoferolu (najbardziej aktywnej formy witaminy E) niezbędnego w diecie bogatej w wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi).
Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia 10 g LA dziennie.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

SKŁADNIKI
Olej migdałowy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany

SPOSÓB UŻYCIA
Zastosowanie i zalecane spożycie: Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do deserów, ciast, surówek, sałatek, koktajli, zup lub innych potraw. Nie zaleca się podgrzewania oleju. Sugerowana porcja to 3 łyżeczki/ dzień.