• AMYLON Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO 40g

Cechy BEZ GLUTENU, BIO
3.20
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 12.3
Paczkomaty Inpost 12.3
Kurier DHL 15
Kurier DHL (Pobranie) 18
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.05 kg

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.